1ο Εργαστήριο ενημέρωσης για το έργο Eco.Muse και το Ανοικτό Οικομουσείο της Σητείας

Το 1ο Εργαστήριο ενημέρωσης για το έργο ECO.MUSE και το Ανοικτό Οικομουσείο της Σητείας, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 3 Ιουλίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στη Σητεία, από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Σητείας Α.Α.Ε. ΟΤΑ, (Κύριο Δικαιούχο της Πράξης) και το Πανεπιστήμιο Κρήτης – Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, (Δικαιούχος της Πράξης) με την υποστήριξη του Δήμου Σητείας (Δικαιούχος της Πράξης).

Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πράξης: «Δίκτυο Ανοικτών Οικομουσείων για την Ανάδειξη και Ήπια Ενίσχυση Περιοχών με Περιβαλλοντική Ιστορικότητα», με ακρωνύμιο Eco.Muse.

Το Εργαστήριο είχε ως σκοπό την ενημέρωση των ενδιαφερόμενων φορέων της τοπικής κοινωνίας για το έργο και την πορεία του, καθώς και για το Ανοικτό Οικομουσείο της Σητείας, προκειμένου να ενισχυθεί η ενεργοποίηση, η ευαισθητοποίηση και η συμμετοχή πολιτών, στη σχεδίαση και λειτουργία του Ανοικτού Οικομουσείου Σητείας.

Την έναρξη του εργαστηρίου χαιρέτησε ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης, ως εταίρος της πράξης, δηλώνοντας την σαφή πρόθεση του Δήμου Σητείας να στηρίξει με όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις του τη βιωσιμότητα μιας τόσο σημαντικής πρωτοβουλίας.

Παρουσιάστηκε το έργο και η πρόοδός του, καθώς και τα μέχρι σήμερα υλοποιηθέντα παραδοτέα του σε επίπεδα μελετών, όπως η Μουσειολογική Μελέτη και το Σχέδιο Βιωσιμότητας.

Στην τελευταία ενότητα του Εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες που προέρχονταν από ένα αντιπροσωπευτικό σύνολο ενδιαφερόμενων φορέων της τοπικής κοινωνίας, όπως Τοπική Αυτοδιοίκηση, επαγγελματικοί φορείς, εθελοντικές ομάδες, πολίτες, ακαδημαϊκή κοινότητα και τοπικά μέσα ενημέρωσης, συμμετείχαν σε μια διαβουλευτική-διαδραστική διαδικασία κατά την οποία διατύπωσαν απόψεις σχετικά με το Ανοικτό Οικομουσείο της Σητείας και πρότειναν ιδέες για τον σχεδιασμό επιπρόσθετων θεματικών διαδρομών.

Η Πράξη “Δίκτυο Ανοικτών Οικομουσείων για την Ανάδειξη και Ήπια Ενίσχυση Περιοχών με Περιβαλλοντική Ιστορικότητα”, (Ακρωνύμιο: Eco.Muse), υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Interreg V-A “Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020”, και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου.

Περισσότερες πληροφορίες στο σύνδεσμο: https://eco-muse.eu/

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *